1 Eylül 2014 Pazartesi

Semizotlu Börek


4 Yufka
İçi İçin:
1 Demet semizotu
1 Büyük soğan (ince doğranmış)
1 Yumurta akı
1,5 Su bardağı beyaz peynir
Sıvı yağ, tuz
Sosu İçin:
1 Su bardağı süt
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Yumurta
Üzeri İçin:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu

Yapılışı: Tüm sos malzemeleri karıştırılır bir kenarda bekletilir. Semizotu temizlenir, doğranır, yıkanır ve fazla suları sıkılır. Tüm iç malzemesi çiğden karıştırılır. Parçalanmış yufkalar aralarına sostan sürülerek ve semizotlu içten konularak tepsiye koyulur. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir. Semizotlu börek üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar