Bulgurla yapılan köfteleri çok severim Her Tatdan Çeşni
adlı blogda bulgur
köftesini görünce bunu denemeliyim dedim. Bulgur köftesini denediğime pişman
olmadım enfes bir tadı vardı.
500gr. İnce bulgur
3 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yumurta
1 Orta boy soğan
2 Büyük diş sarımsak
5 Yemek kaşığı salça
1 Kâse sarımsaklı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, kimyon
Yapılışı: Bulgurun üstüne yeterince kaynar su dökülür, üstüne
bir kapak kapatılır ve bulgur kabarana kadar bekletilir. Bulgur kabarınca içine
un, 2 yemek kaşığı salça, baharatlar, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz konulur
iyice yoğrulur. Sert ve yapışkan bir hamur olana dek yoğrulur. Küçük küçük top
köfteler yapılır, içine tuz eklenmiş kaynar suda köfteler haşlanır. Köfteleri
süzülüp servis tabağına alınır. İnce doğranmış sarımsaklar sıvı yağda kavrulur.
3 Yemek kaşığı salça katılır, salça da kavrulur ve ocaktan alınır. Sarımsaklı
yoğurt köftelerin üzerine dökülür. Üzerine salçalı sostan dökülür ve servis
yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder