14 Ocak 2014 Salı

Yumurta Akı Omleti



4 Yumurta akı
1 Küçük patates
Küçük bir parça kırmızı biber
6 Taze fasulye
1 Taze soğan
1 Parça tereyağı
Sıvı yağ, tuz, karabiber

Yapılışı: Tüm sebzeler ince kibrit şeklinde kesilir. Tavaya biraz sıvı yağ konur ve kızdırılır. Sırasıyla taze fasulye, patates, kırmızı biber, taze soğan tavaya alınır sotelenir. Tuz,  karabiber katılır ocaktan alınır. Hazırlanan sebze sote başka bir kaba aktarılır. Tereyağı tavaya alındıktan sonra eritilir. Yumurta akları tuz ve karabiberle birlikte çırpılır tavaya konur. Üzerine sebze sote konur ve omlet pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar