125gr. Margarin (yumuşak)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
4 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 Kabartma tozu
2 Vanilya
Aldığı kadar un
1 Paket sütlü çikolata (80gr.)
1 Çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Margarin, sıvı yağ, yumurta,
pudra şekeri karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilyalar eklenir kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur iki parçaya kesilir. Hamurun birine
tarçın ve yarım paket küçük kesilmiş çikolata karıştırılır. Yuvarlak şekiller
verilir. Diğer hamurdan parçalar koparılır, bazılarının içlerine çikolata
parçaları konur yuvarlak şekiller verilir. Bazılarına da yuvarlak şekiller
verilip, üzerlerine çikolata parçaları batırılır. Hazırlanan kurabiyeler
fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder