10 Eylül 2012 Pazartesi

Üzümlü Tart




Hamuru için:

1 Yumurta
125gr. Yumuşak margarin
3 Yemek kaşığı dolusu şeker
1Vanilya
1 Tutam tuz
Aldığı kadar un
Krema için:
2,5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı dolusu un
5 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı margarin
1 Vanilya
Üzeri için:
1 Paket tart jölesi
1 Kâse üzüm
Yapılışı: Krema malzemeleri tencereye alınır karıştırılır. Krema sürekli karıştırılarak pişirilir ve soğutulur. Margarin, yumurta, şeker karıştırılır. Un, tuz, vanilya konur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur merdaneyle tart kalıbı boyutunda açılıp, yağlanmış tart kalıbına konur (benim işim olduğu için daha pratik yaptım hamuru kalıba koyup elimle yaydım). Çatalla hamurun üzerine hafifçe delikler açılır. Tart hamuru fırına konur, pişmeye bırakılır. Hamur ilk beş dakikanın içinde kabarırsa çatalla hafifçe tekrar delinir. Tart hamuru fırında pembeleşene dek pişirilir ve soğutulur. Tart kalıbından çıkarılır, içine soğumuş olan krema konur. Üzerine üzümler dizilir. Tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır, üzümlü tartın üzerine dökülür. Üzümlü tart buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra ikram edilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar