Hamuru için:
1 Yumurta
125gr. Yumuşak margarin
3 Yemek kaşığı dolusu şeker
1Vanilya
1 Tutam tuz
Aldığı kadar un
Krema için:
2,5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı dolusu un
5 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı margarin
1 Vanilya
Üzeri için:
1 Paket tart jölesi
1 Kâse üzüm
Yapılışı: Krema malzemeleri tencereye alınır karıştırılır.
Krema sürekli karıştırılarak pişirilir ve soğutulur. Margarin, yumurta, şeker
karıştırılır. Un, tuz, vanilya konur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
yoğrulur. Hamur merdaneyle tart kalıbı boyutunda açılıp, yağlanmış tart
kalıbına konur (benim işim olduğu için daha pratik yaptım hamuru kalıba koyup
elimle yaydım). Çatalla hamurun üzerine hafifçe delikler açılır. Tart hamuru
fırına konur, pişmeye bırakılır. Hamur ilk beş dakikanın içinde kabarırsa
çatalla hafifçe tekrar delinir. Tart hamuru fırında pembeleşene dek pişirilir
ve soğutulur. Tart kalıbından çıkarılır, içine soğumuş olan krema konur.
Üzerine üzümler dizilir. Tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır, üzümlü
tartın üzerine dökülür. Üzümlü tart buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra
ikram edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder