10 Eylül 2012 Pazartesi

Safranlı ve Mısırlı Pilav




1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı mısır
1 Kahve fincanı tel şehriye
1 Kahve fincanı sıcak su
Yeterince Sıcak tavuk suyu
1 Tatlı kaşığı dolusu safran
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: 1 Kahve fincanı sıcak suyla safran karıştırılır, bir kenarda bekletilir. Tel şehriye sıvı yağla birlikte pembeleşene dek kavrulur. Islatılıp yıkanmış pirinç eklenir kavrulur. Yeterince tavuk suyu, safranlı su, karabiber tuz ilave edilir pilav pişirilir. Pilav ocaktan alınır ve içine mısır katılır karıştırılır. Safranlı ve mısırlı pilav demlendikten sonra ikram edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar