1 Patates, 1 kabak
1 Havuç, 1 kereviz
2 Küçük pırasa
200gr. Mantar
4 Minik soğan
1 Yeşil biber
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu un
Dereotu ve tuz
Yapılışı: Patates, kabak, kereviz, havuç ve soğanlar
temizlenir. Sebzeler yıkandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır.
Pırasalar, yeşil biber temizlenip yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır.
Margarinle sıvı yağ tencereye alınır, margarin eritilir. Hazırlanan sebzeler
ilave edilir 4-5 dakika sotelenir. Doğranmış mantar eklenir 1-2 dakika daha sotelenir.
Salçalar konur kavrulur. Un katılır biraz çevrilir ve yeterince su, tuz, ince
doğranmış dereotu katılır. Sebzeler yumuşayana kadar çorba pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder