Yıllar önce Gülriz Sururi’nin Luna yağları için hazırladığı
bir yemek programı vardı, programın adı A La Luna idi. Sebze böreği tarifini bu programdan
almıştım.
50gr. Kıyma
50gr. Un
1 Çay bardağı soda
50gr. Haşlanmış taze fasulye
1 Küçük kabak
1 Küçük havuç
1 Yeşil biber
2 Taze soğan (ince olanlarından)
Kırmızı toz biber, tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı: Kıyma, un,
soda, baharatlar ve tuz karıştırılır. Sebzeler ince kibrit şeklinde kesilir.
Sebzeler kıymalı karışıma katılır karıştırılır. Teflon tavaya sıvı yağ konur
kızdırılır. Sebzeli karışımdan tavaya birer yemek kaşığı konur, arkalı önlü
kızartılır.
0 yorum:
Yorum Gönder