10 Eylül 2012 Pazartesi

Sebze Böreği




Yıllar önce Gülriz Sururi’nin Luna yağları için hazırladığı bir yemek programı vardı, programın adı A La Luna idi. Sebze böreği tarifini bu programdan almıştım.

50gr. Kıyma
50gr. Un
1 Çay bardağı soda
50gr. Haşlanmış taze fasulye
1 Küçük kabak
1 Küçük havuç
1 Yeşil biber
2 Taze soğan (ince olanlarından)
Kırmızı toz biber, tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı:  Kıyma, un, soda, baharatlar ve tuz karıştırılır. Sebzeler ince kibrit şeklinde kesilir. Sebzeler kıymalı karışıma katılır karıştırılır. Teflon tavaya sıvı yağ konur kızdırılır. Sebzeli karışımdan tavaya birer yemek kaşığı konur, arkalı önlü kızartılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar