1 Paket pötibör bisküvi (35adet)
1 Çay bardağı yer fıstığı
2 Yemek kaşığı margarin
Kreması İçin:
1 Paket vanilyalı puding, süt
Üzerine:
2 Şeftali
Çekirdeksiz yeşil üzüm
File yeşil fıstık
1 Paket vişneli jöle
Yapılışı: Bisküviler rondoda toz haline getirilir. Bisküviler,
eritilmiş yağ, iri dövülmüş yer fıstığı, gerekirse bir miktar su karıştırılır
ve hamur haline gelene dek yoğrulur. Bisküvi hamuru ıslatılmış tart kalıbına
bastırılarak yerleştirilir. Buzdolabında 20 dakika bekletilir. Vanilyalı puding
üzerindeki tarife göre pişirilir (üzerinde 3,5 su bardağı sütle pişirin
yazıyordu 3 su bardağı sütle pişirdim). Puding bisküvi hamurunun üzerine
dökülür, yayılır ve buzdolabında iyice soğutulur. Jöle üzerindeki tarife göre
hazırlanır. Soyulup dilimlenmiş şeftaliler ve üzümler soğuyan pastanın üzerine
konur. Arzuya göre file yeşil fıstık serpilir. Meyvelerin üzerine hazırlanan
jöle dökülür. Jöleli pasta buzdolabında 1 gece bekletildikten sonra servis
yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder