Güney Kore ve
Türk Yemekleri blogundan
aldığım Kore tarifi olan wanja jeon köftesinin farklı ve nefis bir tadı vardı.
Değişik köfte tarifi arayanlara bu lezzetli köfteyi önerebilirim.
350gr. Kıyma
1 Küçük soğan
1 Küçük havuç
1 Yeşil soğan
2 Diş sarımsak
2 Yumurta
Un, tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Kuru soğan, taze soğan, sarımsaklar incecik doğranır.
Doğranmış sebzeler, rendelenmiş havuç, kıyma, tuz, karabiber birlikte yoğrulur.
Yuvarlak yassı köfteler yapılır. Köfteler önce una sonra da biraz tuzla
çırpılmış yumurtaya bulanır. Tavada biraz yağ kızdırılır, köfteler kızartılır.
0 yorum:
Yorum Gönder