Bu leziz yemeğin tarifini şuradaki blogdan aldım.
500gr. Kuşbaşı tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz)
1 Su bardağı yemeklik doğranmış yeşil biber
250gr. Mantar
1 Soğan
1 Su bardağı su
1 Çay bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu un
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğan ve yeşil biber tencereye konulup, sıvı yağ eklenir. Soğanla biber birlikte kavrulur. Tavuk eklenip tavuğun rengi dönene kadar kavrulur. Doğranmış mantarlar katılıp 2-3 dakika daha kavrulur. 1 Su bardağı sıcak su konulur ve bir süre daha pişirilir. Baharatları tuzu eklenir. Sütle un ayrı bir kapta karıştırılıp tavuğa eklenir. Tavuk birkaç dakika daha pişirilip, ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder