8 Nisan 2012 Pazar

Mantarlı Tavuk Sote



Bu leziz yemeğin tarifini şuradaki blogdan aldım.


500gr. Kuşbaşı tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz)

1 Su bardağı yemeklik doğranmış yeşil biber

250gr. Mantar

1 Soğan

1 Su bardağı su

1 Çay bardağı süt

1 Yemek kaşığı dolusu un

Sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik

Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğan ve yeşil biber tencereye konulup, sıvı yağ eklenir. Soğanla biber birlikte kavrulur. Tavuk eklenip tavuğun rengi dönene kadar kavrulur. Doğranmış mantarlar katılıp 2-3 dakika daha kavrulur. 1 Su bardağı sıcak su konulur ve bir süre daha pişirilir. Baharatları tuzu eklenir. Sütle un ayrı bir kapta karıştırılıp tavuğa eklenir. Tavuk birkaç dakika daha pişirilip, ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar