Hamuru için:
1,5 Su bardağı+1 su bardağından 2 parmak eksik mısır unu
2 Yumurta
1,5 Su bardağı süt
1 Kabartma tozu, tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
250gr. Kıyma
300gr. Ispanak
1 Kırmızı biber,
2 Yeşil biber
1 Büyük soğan
Pul biber, karabiber
Kırmızı toz biber, tuz
Sıvı yağ, maydanoz
Yapılışı: Süt ve yumurtalar bir kaba alınıp karıştırılır. Elenmiş unlar, kabartma tozu, tuz ilave edilir. Ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 1 saat dinlendirilir. İçini hazırlamak için ıspanaklar doğranıp, yıkanır ve haşlanır. Haşlanan ıspanağın fazla suları sıkılır, bir kenarda bekletilir. Soğan ve biberler yemeklik doğrandıktan sonra sıvı yağla birlikte kavrulur. Kıyma ilave edilir kavrulur. Maydanoz konulur karıştırılır. Ispanak, baharatlar, tuz katılır karıştırılır. Ispanaklı kıymalı iç soğutulur. Hamurdan 13 tane beze yapılır ve merdaneyle açılır. İçlerine kıymalı içten konulur. Börekler kızdırılmış yağda kızartıldıktan sonra sıcak olarak ikram edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder