Pırasa mücverinin
tarifini Feray hanımın blogundan aldım. Sebze böreği gibi
yumuşacık enfes bir tadı vardı. Pırasa mücveri soğukta güzel
oluyor ama sıcak daha lezzetli geldi bana. Orijinal tarifinde
pırasanın yeşil yerleri kullanılmıştı ben beyaz yerlerini
kullandım. Ayrıca her zamanki gibi tarifte ufak değişiklikler
yaptım. Pırasa mücverini çok az yağda kızarttığım için çok
hafif ve nefis bir mücver oldu.
2,5
Adet pırasa (195gr.)
1
Havuç
2
Yumurta
2
Yemek kaşığı dolusu un
1,5
Yemek kaşığı mısır unu
Yarım
paket kabartma tozu
Dereotu,
maydanoz
Karabiber,
kırmızı toz biber
Sıvı
yağ, tuz
Yapılışı:
Pırasaları incecik doğrayın. Havucu rendeleyin. Teflon tavada
ikisini birlikte az sıvı yağla kavurun. Derin bir kâsede
yumurtaları çırpıp üzerine kavrulmuş sebzeyi, 2 yemek kaşığı
sıvı yağı, diğer malzemeleri ilave edin ve karıştırın.
Teflon tavada çok az sıvı yağı kızdırın. Tavaya birer yemek
kaşığı sebzeli karışımdan koyun. Kaşığın arkasıyla
üzerlerine hafifçe bastırın. Pırasa mücverini kısık ateşte
arkalı önlü kızartın.
0 yorum:
Yorum Gönder