500gr. Mantar
1 Büyük soğan
2 Yemek kaşığı pirinç
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Köftesi için:
350gr. Kıyma
1 Çay bardağı bayat ekmek (rondodan geçirilmiş)
1 Soğan (rendelenmiş)
Maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Yapılışı: Köfte malzemelerinden köfte yoğrulur, küçük toplar
yapılır. Hazırlanan köfteler kızartılır ve bir kenarda bekletilir. Yemeklik
doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Doğranmış mantarlar eklenir kavurmaya
devam edilir. Salça ilave edilir, salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur. Yeteri
kadar sıcak su, pirinç, tuz ve köfteler katılır yemek pişirilir.
1 yorum:
sulu köfte gibi ama mantarı var çok güzel olmuş eline sağlık
Yorum Gönder