Hamsiler temizlenir (kılçıkları da çıkarılacak) yıkanır.
Hazırlanan hamsiler süzgeçte bekletilir. Bol soğan piyazlık doğranır tavaya
alınır. Üzerine dilimlenmiş sarımsaklar ve doğranmış maydanozlar serpilir. Hazırlanan
hamsiler tavadaki malzemenin üstüne dizilir. Biraz sıvı yağ, karabiber, tuz,
yeteri kadar su çırpılır hamsilerin üzerine gezdirilir. Limon dilimleri de
hamsilerin üzerine konur ve bir kapak kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.
10 Aralık 2012 Pazartesi
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
Hamsiler temizlenir (kılçıkları da çıkarılacak) yıkanır. Hazırlanan hamsiler süzgeçte bekletilir. Bol soğan piyazlık doğranır tavaya alı...
-
1 Paket etimek Yarım su bardağı fındık 1 Paket çikolata sosu Şerbeti İçin: 2 Su bardağı şeker 2 Su bardağı su Kreması İçin: ...
-
Çiçek hanımın ördüğü örgü sepetini çok beğendim, ayrıntılar için Çiçek hanımın bloguna bakabilirsiniz…
-
Aygün hanımın meyvelerden ve kurdelelerden yaptığı kapı çelengini çok beğendim çok güzel olmuş.
-
İçi için: Kıyma, haşlanmış ıspanak, soğan, Salça, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber Sosu için: 1 Şişe soda Yarım su bardağı sıvı ...
1 yorum:
hamsinin tam zamanı bol bol yemeli elinize sağlık
Yorum Gönder