10 Aralık 2012 Pazartesi

Hamsi Buğulama


Hamsiler temizlenir (kılçıkları da çıkarılacak) yıkanır. Hazırlanan hamsiler süzgeçte bekletilir. Bol soğan piyazlık doğranır tavaya alınır. Üzerine dilimlenmiş sarımsaklar ve doğranmış maydanozlar serpilir. Hazırlanan hamsiler tavadaki malzemenin üstüne dizilir. Biraz sıvı yağ, karabiber, tuz, yeteri kadar su çırpılır hamsilerin üzerine gezdirilir. Limon dilimleri de hamsilerin üzerine konur ve bir kapak kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.

1 yorum:

kış güneşi dedi ki...

hamsinin tam zamanı bol bol yemeli elinize sağlık

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

  • Değişik Tığ İşi Tokalar17/02/2015 - 1 Yorum Var
  • Bulgur Köftesi14/01/2014 - 0 Yorum Var
  • Nakışlı Değişik Eldivenler26/09/2017 - 0 Yorum Var
  • Tavuklu Patlıcan30/07/2012 - 0 Yorum Var
  • Tığ İşi Kalp28/09/2013 - 0 Yorum Var
  • El İşleri 424/10/2017 - 0 Yorum Var
  • İğnelik 212/02/2013 - 0 Yorum Var
  • Örgü Oyuncak 25/03/2013 - 0 Yorum Var
  • Buzdolabı İçin10/06/2013 - 0 Yorum Var
  • Mantarlı Tavuk Sote08/04/2012 - 0 Yorum Var

Popüler Yayınlar