11 Haziran 2012 Pazartesi

Mantarlı Patates Dolması



7 Küçük patates

1 Domates

1 Tatlı kaşığı salça

Sıvı yağ (kızartmak için)

İçi için:

350gr. Mantar

1 Soğan

Sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber

Yapılışı: Soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağında pembeleşene dek kavrulur. Ufak ufak doğranmış mantar ilave edilir kavrulur. Tuz, karabiber konur ocaktan alınır. Patateslerin içleri oyulur ve yağda kızartılır. Kızaran patateslerin içlerine mantarlı iç doldurulur. Artan mantarlı içe salça eklenip kavrulur.1 Su bardağı su konur, yüksek ateşte 1 taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Küçük bir tepsiye salçalı mantar dökülür. Patates dolmaları da tepsiye alınır, üzerlerine domates parçaları konur. Mantarlı patates dolması fırında pişirilir, sıcak olarak ikram edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar