1 Yumurta
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ayva reçeli tanesi
1,5 Çay bardağı süt
1 Çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Üzerine:
Ayva reçelinin suyu
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Yumurta, şeker, süt birlikte çırpılır. Tereyağı
eklenir karıştırılır. Un ve karbonat konur karıştırılır. Ayva reçeli eklenir
karıştırılır. Küçük bir tepsi tereyağıyla yağlanır, kek hamuru tepsiye dökülür.
Hazırlanan kek hamuru fırında pişirilir. Kek soğuyunca üzerine ayva reçelinin
suyu sürülür, bolca hindistan cevizi serpilir.
2 yorum:
Ellerine sağlık leziz görünüyor :)
Bağırsaklar açısından çok faydalı bir besin kaynağı. Tarif için teşekkürler.
Yorum Gönder