4 Şubat 2014 Salı

Ayva Reçelli Kek


1 Yumurta
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı şeker
1 Çay bardağı ayva reçeli tanesi
1,5 Çay bardağı süt
1 Çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Üzerine:
Ayva reçelinin suyu
Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Yumurta, şeker, süt birlikte çırpılır. Tereyağı eklenir karıştırılır. Un ve karbonat konur karıştırılır. Ayva reçeli eklenir karıştırılır. Küçük bir tepsi tereyağıyla yağlanır, kek hamuru tepsiye dökülür. Hazırlanan kek hamuru fırında pişirilir. Kek soğuyunca üzerine ayva reçelinin suyu sürülür, bolca hindistan cevizi serpilir.

2 yorum:

resim defterimm dedi ki...

Ellerine sağlık leziz görünüyor :)

Adsız dedi ki...

Bağırsaklar açısından çok faydalı bir besin kaynağı. Tarif için teşekkürler.

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

  • Taze Börülce Yemeği20/07/2015 - 0 Yorum Var
  • Çay Poşetleri İçin09/06/2014 - 0 Yorum Var
  • Damla Çikolatalı Fıstıklı Kek12/11/2012 - 0 Yorum Var
  • Hindistan Cevizli Tatlı16/07/2012 - 0 Yorum Var
  • Keşküllü Pasta01/09/2014 - 0 Yorum Var
  • Kırlentler17/06/2013 - 0 Yorum Var
  • Çanta Yapımı28/01/2014 - 0 Yorum Var
  • Yabancı Takı Siteleri25/04/2012 - 3 Yorum Var
  • Tutacaklar27/08/2012 - 0 Yorum Var
  • Etamin İşlemeli Kutu06/05/2013 - 0 Yorum Var

Popüler Yayınlar