9 Şubat 2015 Pazartesi

Fırında Mezgit


1 Kase temizlenip yıkanmış mezgit balığı
2 Büyük domates, 1 büyük soğan
1 Kırmızı biber, 3-4 diş sarımsak
1 Limon, maydanoz
2 Defne Yaprağı, sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı: Soğan piyazlık doğranır, borcama konur. Üzerine küçük küçük doğranmış sarımsaklar serpilir. Balıklar tepsiye konur (küçük boy mezgit balığı kullandım). Balıkların üzerine defne yaprakları konur. Tepsiye sırasıyla Küçük küp doğranmış domatesler, küçük küp doğranmış kırmızı biber, doğranmış maydanoz konur. Sıvı yağ, tuz, karabiber, yeteri kadar su tuz eriyene kadar çırpılır. Hazırlanan karışım tepsiye dökülür. Üzerine limon dilimleri konur ve fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar