Hamuru
İçin:
2
Yumurta
1
Çay bardağı şeker
1
Çay bardağı süt
1
Çay bardağı sıvı yağ
3
Çay bardağı un
1 Vanilya
1
Kabartma tozu
Kreması
İçin:
2
Su bardağı süt
2
Yemek kaşığı dolusu un
2
Yemek kaşığı şeker
1
Vanilya
Yapılışı:
Kremasını hazırlamak için, tüm krema malzemeleri küçük bir
tencereye konulur ve karıştırılır. Sürekli karıştırılarak
muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Keki hazırlamak için, yumurtalarla şeker mikserle çırpılır.
Süt ve yağ eklenip çırpılır. Un, vanilya, kabartma tozu konur.
Pürüzsüz olana dek çırpılır. Kalıp sıvı yağla yağlanır
ve az un serpilir. Hamur kalıba dökülür, fırında pişirilir.
Kalıp tepsiye ters çevrilip çıkarılır. Soğuyunca üzerine
kreması dökülüp yayılır. Üzeri mevsim meyveleriyle süslenir.
Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra servis yapılır.
Not:
Kremayı kullanmadan önce mikserle pürüzsüz olana kadar iyice
çırpın. Ayrıca ben kek hamuruna 1 çay bardağı yerine yarım
çay bardağı şeker koyuyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder