2
Yumurta (1 sarısı üzerine)
1
Çay bardağı yoğurt
Çeyrek
çay bardağı sıvı yağ
1
Yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
1
Kabartma tozu, tuz
Aldığı
kadar un
Yapılışı:
Yumurtalar, yağlar, yoğurt yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
Un, tuz, kabartma tozu eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur
yoğrulur. Hamur merdaneyle açılır, üçgen parçalara kesilir.
Üzerlerine istenilen bir harç konulur (ben bazılarına patatesli
iç, bazılarına kıymalı iç, bazılarına da tulum peynirli iç
koydum), rulo şekli verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
Çörekotu serpildikten sonra fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder