25 Nisan 2012 Çarşamba

Mercimek Köftesi




1 Su bardağı kırmızı mercimek
2 Su bardağı ince bulgur
1 Su bardağı sıvı yağ
5 Su bardağı su
2 Yemek kaşığı salça
5 Küçük kuru soğan
5-6 Taze soğan
Dilediğiniz kadar sarımsak
Maydanoz, tuz
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Mercimek yıkanır ve 1 litre suyla birlikte tencereye konulur. Mercimekler eriyene kadar kaynatılır. Mercimek sulu kıvamdayken ocaktan alınıp içine bulgur ilave edilir karıştırılır. Üzerine tencerenin kapağı kapatılıp, bulgurlar şişene dek bekletilir. Kuru soğanlar yemeklik doğranıp, 1 su bardağı sıvı yağla birlikte kavrulur. Salça eklenip kavrulduktan sonra mercimekli karışıma karıştırılır. Doğranmış taze soğanlar, rendelenmiş sarımsaklar, tuz, baharatlar ve doğranmış maydanoz eklenip karıştırılır. Şekil verilip, marulla birlikte ikram edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar