Hamsiler temizlenir (kılçıkları da çıkarılacak) yıkanır.
Hazırlanan hamsiler süzgeçte bekletilir. Bol soğan piyazlık doğranır tavaya
alınır. Üzerine dilimlenmiş sarımsaklar ve doğranmış maydanozlar serpilir. Hazırlanan
hamsiler tavadaki malzemenin üstüne dizilir. Biraz sıvı yağ, karabiber, tuz,
yeteri kadar su çırpılır hamsilerin üzerine gezdirilir. Limon dilimleri de
hamsilerin üzerine konur ve bir kapak kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.
10 Aralık 2012 Pazartesi
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
Buradaki blogda birbirinden güzel tığ işi çocuk giysileri, çocuk bereleri, çocuk patikleri, küçük hanımlar için ...
-
Kinder Joy ve Fikrimühim'e çok teşekkürler. Çocuklar çok sevindiler, çocuklara bayram sürprizi oldu.
-
1,5 Su bardağı kuru elma 1 Su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı 1 Su bardağı şeker Yarım su bardağı kuru üzüm 8-10 Adet kuru i...
1 yorum:
hamsinin tam zamanı bol bol yemeli elinize sağlık
Yorum Gönder