1 Mayıs 2012 Salı

Zeytinyağlı Biber Dolması



1kg. Kırık pirinç

1 Paket Knorr zeytinyağlı dolma harcı

1,5 Su bardağı sıvı yağ

4 Su bardağı su

Maydanoz, tuz, karabiber, yenibahar

Yeteri kadar dolmalık biber

Yapılışı: Sıvı yağda pirinçler kavrulur. Dolma harcı, tuz, karabiber, yenibahar, maydanoz eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 4 Su bardağı su konulup pirinç suyu çekene kadar pişirilip ocaktan alınır soğumaya bırakılır. Harç soğuyunca veya ılınınca temizlenip yıkanmış dolmalık biberlerin içlerine doldurulur. Dolmalar tencereye konup ağızları domates dilimleriyle kapatılır. Tencereye yeteri kadar su ilave edilir ve dolmalar kısık ateşte pişirilir. Soğuyunca servis edilir.

1 yorum:

Cihan dedi ki...

blogunuzu gezindim:)
gonlunuze saglik
sevgilerimi yolluyorum

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar