12 Kasım 2012 Pazartesi

Köfteli Mantar Yemeği




500gr. Mantar
1 Büyük soğan
2 Yemek kaşığı pirinç
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Köftesi için:
350gr. Kıyma
1 Çay bardağı bayat ekmek (rondodan geçirilmiş)
1 Soğan (rendelenmiş)
Maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, nane
Yapılışı: Köfte malzemelerinden köfte yoğrulur, küçük toplar yapılır. Hazırlanan köfteler kızartılır ve bir kenarda bekletilir. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Doğranmış mantarlar eklenir kavurmaya devam edilir. Salça ilave edilir, salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur. Yeteri kadar sıcak su, pirinç, tuz ve köfteler katılır yemek pişirilir.

1 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

sulu köfte gibi ama mantarı var çok güzel olmuş eline sağlık

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar