12 Eylül 2017 Salı

Rulo Poğaça


2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Çay bardağı yoğurt
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
1 Kabartma tozu, tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı: Yumurtalar, yağlar, yoğurt yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Un, tuz, kabartma tozu eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur merdaneyle açılır, üçgen parçalara kesilir. Üzerlerine istenilen bir harç konulur (ben bazılarına patatesli iç, bazılarına kıymalı iç, bazılarına da tulum peynirli iç koydum), rulo şekli verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu serpildikten sonra fırında pişirilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar