200-250gr. Kemiksiz derisiz
kuşbaşı tavuk göğsü
Yarım su bardağı yemeklik
doğranmış yeşil biber
Yarım su bardağı yemeklik doğranmış
kırmızı biber
1 Kâse mantar (küp kesilmiş)
1 Soğan (yemeklik doğranmış)
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı domates salçası
2,5 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber, kekik,
fesleğen
6 Patlıcan, sıvı yağ
Yapılışı: Soğanlar ve biberler
sıvı yağla birlikte kavrulur. Tavuk eti ilave edilir, renkleri dönene dek
çevrilir. Mantarlar eklenir 3-4 dakika daha çevrilir. Salçalar konur kavrulur.
2,5 Su bardağı sıcak su, baharatlar, tuz eklenir. Pişirdikten sonra suyu süzülür. Patlıcanlar
karnıyarıklık hazırlanır kızartılır. Patlıcanlar fırın tepsisine alınır
içlerine tavuklu iç doldurulur. Süzüp bir kenarda beklettiğiniz salçalı su
tepsiye dökülür ve tavuklu karnıyarık fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder