4 Şubat 2014 Salı

Yufkalı Omlet


Yufkalı Omletin tarifini sihirli tencere adlı siteden aldım. Kahveci-sihirli tencere adlı sitenin sahibi Çiğdem hanım da yıllar önce benim de seyrettiğim Gülriz Suriri’nin hazırlayıp sunduğu A La Luna adlı programdan almış. Yufkalı omletin içine kaşar peyniri, sosis, jambon istenilen malzeme konuluyormuş ben sadece yumurta ve sucuk koydum. Yufkalı omleti bir Pazar kahvaltısı için hazırladım enfes bir tadı vardı, denemenizi öneririm. Daha detaylı fotoğraflar için buraya tıklayın.

Yufkalı Omlet

Yufka, yumurta, sucuk
Margarin, karabiber, tuz

Yapılışı: 1 Yufka ikiye kesilir. Yarım yufka bir yemek tabağının üzerine koyulur. Üzerine bir yumurta kırılır, yumurtanın etrafına yarım ay şeklinde kesilmiş dört parça sucuk koyulur. Yumurtanın üzerine tuz ve karabiber serpilir ve zarf şeklinde kapatılır. Tavada tereyağı veya margarin eritilir. Yufkalı omlet tavada arkalı önlü pişirilir. Diğer yarım yufka da aynı şekilde hazırlanır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar