Kıyma, rondodan geçirilmiş bayat ekmek, rendelenmiş soğan,
ince doğranmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon,
kırmızı toz biber bir kapta yoğrulur. Köfte şekilleri verilir kızartılır. Biber
salçasıyla domates salçası sıvı yağla birlikte kavrulur. Yeterince su eklenir,
koyuca sos kıvamında bir sos pişirilir. Pideler doğranır, yağ koymadan tavada
ısıtılır. Servis tabağına pideler alınır, üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Köfteler dizilir, köftelerin üzerlerine salçalı sos gezdirilir.
4 Mart 2013 Pazartesi
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
1 Paket kedili bisküvisi 1 Su bardağından 2 parmak eksik ceviz 2 Su bardağı su Yarım kahve fincanı süt 1 Paket vanilyalı pasta krema...
-
1,5 Su bardağı kuru elma 1 Su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı 1 Su bardağı şeker Yarım su bardağı kuru üzüm 8-10 Adet kuru i...
-
10 Bölümlük güzel bir dizi olan Nail Shop Paris adlı Kore dizisinin konusu kısaca şöyle: Hikaye, Hong Yeo-Joo adlı kadın karakterin ken...
-
1 Paket pötibör bisküvi (35adet) 1 Çay bardağı yer fıstığı 2 Yemek kaşığı margarin Kreması İçin: 1 Paket vanilyalı puding, süt...
-
2 Yumurta (1 sarısı üzerine) 1 Çay bardağı yoğurt Çeyrek çay bardağı sıvı yağ 1 Yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı 1 Kabartma ...
0 yorum:
Yorum Gönder