Hamsiler temizlenir (kılçıkları da çıkarılacak) yıkanır.
Hazırlanan hamsiler süzgeçte bekletilir. Bol soğan piyazlık doğranır tavaya
alınır. Üzerine dilimlenmiş sarımsaklar ve doğranmış maydanozlar serpilir. Hazırlanan
hamsiler tavadaki malzemenin üstüne dizilir. Biraz sıvı yağ, karabiber, tuz,
yeteri kadar su çırpılır hamsilerin üzerine gezdirilir. Limon dilimleri de
hamsilerin üzerine konur ve bir kapak kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.
10 Aralık 2012 Pazartesi
Total Pageviews
Son Yazılar
RASTGELE
Popüler Yayınlar
-
2 Yumurta (1 sarısı üzerine) 100gr. Yumuşak tereyağı 1 Su bardağı süt Çeyrek su bardağı sıvı yağ 1 Paket yaş maya 1 Yemek kaşığı şe...
-
1 Su bardağı pirinç 1 Su bardağı mısır 1 Kahve fincanı tel şehriye 1 Kahve fincanı sıcak su Yeterince Sıcak tavuk suyu 1 T...
-
Buradaki blogda birbirinden güzel ve değişik tığ işi tokalar bulabilirsiniz.
1 yorum:
hamsinin tam zamanı bol bol yemeli elinize sağlık
Yorum Gönder