17 Ekim 2017 Salı

Mayalı El Açması Börek


2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
100gr. Yumuşak tereyağı
1 Su bardağı süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1 Paket yaş maya
1 Yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un, tuz

Üzeri İçin:
Yumurta sarısı, çörekotu

İçi İçin:
Beyaz peynir, ekşimik, maydanoz
Küçük doğranmış kaşar peyniri

Ayrıca:
Tereyağı ve sıvı yağ

Yapılışı: Maya, ılık süt, şeker karıştırılıp maya iyice ezilir. Üzerine bir kapak kapatılır, 15 dakika bekletilir. Yumurtalar, tereyağı, sıvı yağ eklenir karıştırılır. Un ve tuz eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri streç folyoyla kapatılır. Hamur kabarana kadar bekletilir. İç malzemesi ayrı bir kapta karıştırılır. Hamurdan bezeler hazırlanır. Hamur bezeleri merdane veya oklavayla açılabildiği kadar açılır. Üzerlerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından serpilir. Üzerlerine peynirli içten konur, rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan börekler ortalarından ikiye kesilir. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye börekler dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir. Tepsi mayası verdirmeden fırında pişirilir. Börekler 1 gece bekletildikten sonra servis yapılır.

Not: Böreklerin bazılarını patatesli yaptım. Patatesli içi hazırlamak için, haşlanmış patatesler soyulur ve ezilir. Eritilmiş tereyağına patatesler, doğranmış maydanoz, tuz, karabiber, pul biber eklenip kavrulur. Patatesli iç soğuyunca börekte kullanılır.



0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Son Yazılar

RASTGELE

Popüler Yayınlar